Tema 4: Kan kunstig intelligens tenke og roboter spille musikk?

Temaforelesning

Hva er kunstig intelligens? Hvor smart er den egentlig? Og hvorfor er matematikk så viktig for at den skal virke? Det som er sikkert, er at kunstig intelligens krever store mengder informasjon. I vår egen hjerne behandler vi informasjon gjennom et samspill mellom nerveceller som er knyttet til hverandre i store nettverk. Hør hjerneforskeren som ser på hva kunstig intelligens kan lære av måten hjernen er satt sammen på. Og til slutt: Har du hørt om roboter som kan klappe takten til musikk? 

Du møter:

Alise Danielle Midtfjord, Matematisk institutt

Marianne Fyhn, Institutt for biovitenskap

Kyrre Glette, Institutt for informatikk

Velg én workshop:

Kodeknekkeren

Koding og kryptografi er viktige for å sikre datasystemer og kommunikasjon. I dette opplegget får du prøve deg som kodeknekker. Laget ditt får en boks låst med kodehengelås. I tillegg får dere utstyr som må brukes for å finne frem til koden som åpner hengelåsen. Inne i denne boksen finner dere en ny boks med hengelås og nytt utstyr for å knekke denne koden osv. Det laget som først får låst opp den innerste boksen blir kodemestere og vinner en premie.

Sted: Rom 107 og Rom 108 i Niels Henrik Abels hus.

Droneprogrammering

Hvordan få en drone til å fly av seg selv? Med en programmert rute så klart!
I denne workshopen lærer du å blokkprogrammere, slik at du kan bestemme banen til en drone. Dere jobber på lag, og dronene dere programmerer skal konkurrere mot de andre dronene. Kom og få et inntrykk av hvordan det er å være student på Elektronikk, informatikk og teknologi studiet! Du trenger ingen erfaring med programmering fra før av. (PS: Det ryktes om litt snop underveis!)

Micro:Bit

Informasjon kommer.